Over Karina Staal

Wie ik ben

Ik ben Karina Staal, moeder van een prachtige zoon, ondernemend ondernemer, creatief coach, energetisch heler, eigenaar van Onesto e Bella, optimist, kunstzinnig autodidact met een passie voor mensen en bijzondere dingen.

Onesto e Bella

Onesto e Bella is ontstaan vanuit de behoefte van enkele van mijn cliënten uit mijn coaching praktijk, waar ik mensen begeleid bij onder andere Verlies, Rouw en Depressie.

Opleidingen

Creativiteit loopt als een rode draad door mijn leven. Ik ben kunstzinnig autodidact en heb daarnaast verschillende opleidingen en cursussen gevolgd, zoals:

 • Creatieve Therapie – 2018
 • Counseling bij verlies, rouw en depressie – 2016
 • Persoonlijke Coaching en Counseling – 2012
 • Helend Tekenen LVPW en KTNO geaccrediteerd – 2009
 • Beeldende vormgeving – 2006
 • Didactiek-Pedagogiek – 2005
 • Access Body proces – 2021
 • Access Foundation – 2019
 • Access the Bars – 2018
 • ELW (emotioneel lichaamswerk) – 2016
 • Reiki 1 en 2 – 2010
 • NLP (neuro linguïstisch programmeren) – 2004

Van passie tot praktijk

In 2001 ben ik mij bezig gaan houden met creatieve coaching en begeleiding binnen de zorgsector. Hierin kwam ik mijn ware passie tegen. De passie om mensen te coachen/begeleiden in een periode waarin het leven allemaal even te veel wordt en iemand niet meer weet hoe er uit te komen.
Sinds 2011 heb ik mijn eigen praktijk en haal ik veel voldoening uit de combinatie van creativiteit en coaching en dat wat het anderen bied in hun weg naar een stukje geluk en liefde voor henzelf.

Onderbewuste processen

Ik merkte in mijn jonge jaren al dat, door bezig te zijn met beeldende vorming, er een onderbewust (verwerking) proces op gang gebracht werd die de innerlijke beleving van dat moment liet zien. In het geval van nare of verdrietige momenten gaf het mij troost, duidelijkheid, rust en dankbaarheid. Ik was als het ware mijn eigen therapeut. Dat wat vormgegeven werd mijn verhaal.

Wanneer het om de leuke dingen in het leven ging, zoals bij geboorte, huwelijk of vriendschap, dan voelde ik de vreugde en de liefde die in mij was. Het werden tastbare herinneringen die een naslagwerk van mijn leven zijn geworden of een tastbare herinnering voor een ander.

Blijk van liefde

Tastbaar maken van herinneringen kan troost geven of helpen op een andere, heldere en frisse manier naar de dingen te kijken wanneer je even verstrikt bent geraakt in negatieve gedachten of gevoelens. Ze geven jou of die ander een stukje geluk. Een blijk van trouw, waardering, liefde of vriendschap.
Het is mijn hartsverlangen om uit te dragen, te delen, te ondersteunen daar waar iemand mijn aandacht nodig heeft.