Herinneringsdoos voor dementerenden

Houvast aan het leven

Wanneer we ouder worden, neemt het geheugen af.  De dingen van  vroeger zijn nog ons enige houvast aan het leven dat we hebben geleid. Daarnaast verdwijnen er veel herinneringen doordat je meestal veel spullen moet achterlaten wanneer je naar een verzorgings- of bejaardenhuis gaat.

In gesprek komen

Het hebben van een herinneringsdoos met foto’s, brieven en andere persoonlijke spulletjes, kan veel troost bieden. Het kan helpen weer een beetje grip op het leven te krijgen. Voor familie en vrienden is het een mooie gelegenheid om (weer) in gesprek te komen met de dementerende ouder, broer of zus.

Geheugen stimuleren

Dementie komt helaas niet alleen bij ouderen voor. Ook mensen op een relatief jonge leeftijd kunnen hier mee worden geconfronteerd. Verder is de herinneringsdoos voor dementerenden ook geschikt voor mensen die door hersenletsel hun geheugen (tijdelijk) kwijt zijn.

Ben je geïnteresseerd in het (laten) maken van een herinneringsdoos voor dementerenden kijk dan op de pagina hoe ik werk naar de verschillende mogelijkheden.