Herinnering bij overlijden

Behoefte aan tastbaarheid

Herinneringskist met persoonlijke bezittingen van de overledene
Herinneringskist met persoonlijke bezittingen van de overledene

Hoe houd jij de herinnering aan die dierbaar overleden persoon levendig?

Uiteraard blijft de herinnering en liefde altijd in ons hart zitten. Echter, na verloop van jaren kunnen dingen vervagen. Om iets niet te vergeten, hebben de meeste mensen daarom behoefte aan iets tastbaars.

Nabijheid blijven voelen

Een herinneringsdoos kan je verdriet en gemis wat zachter maken. Het kan troostend werken doordat jij even terug kunt gaan naar de tijd voor het overlijden. We kunnen de persoonlijke spullen in onze handen nemen en voelen. De brieven kunnen we weer even lezen, foto’s bekijken. We ervaren weer de nabijheid van de desbetreffende persoon en het gedeelde leven.

Een prominente plek

Door bv foto’s, brieven, persoonlijke bezittingen in de doos te verwerken, krijgt de herinneringsdoos een heel eigen karakter. Het draagt dan niet alleen de herinnering in zich, maar is het de herinnering in zijn totaliteit. De doos kan een mooie en prominente plek krijgen in jouw kamer en naargelang de behoefte geopend worden.

Een troostlichtje geeft warmte in moeilijke momenten € va 45,00

Ben je geïnteresseerd in het (laten) maken van een herinnering bij overlijden kijk dan op de pagina hoe ik werk naar de verschillende mogelijkheden.