Herinneringsdoos (laten) maken

Een herinneringsdoos is een doos vol met waardevolle dingen om je herinneringen aan iets of iemand levendig te houden. Door foto’s, brieven en andere persoonlijke bezittingen in de doos te verwerken, krijgt de herinneringendoos een heel eigen karakter. De doos kan een mooie en prominente plek krijgen in jouw kamer en naargelang de behoefte geopend worden.

Een herinneringsdoos is een mooie manier om dierbare herinneringen in te bewaren.

Wanneer we nog klein zijn hebben we allemaal de neiging om dingen te bewaren. Misschien herinner jij je ook nog wel die doos onder je bed. Een herinneringendoos vol met geheime, voor jou waardevolle, dingen die je had gemaakt, gevonden of gekregen. Op latere leeftijd werd de doos vervangen door een dag- of fotoboek.

Ook als volwassene houden we deze hang naar herinneren in ere. Het gaat vaak om een persoon of dier die ons dierbaar is. Belevenissen of dingen die voor ons een emotionele waarde hebben en ons iets vertellen over ons leven. Een herinneringsdoos is een mooie manier om die herinneringen in te bewaren.

Lees meer over de verschillende soorten herinneringsdozen:

Ben je geïnteresseerd in het (laten) maken van een herinneringsdoos kijk dan op de pagina hoe ik werk naar de verschillende mogelijkheden.